Met de trein op wintersport naar Oostenrijk

Als je met de trein op wintersport naar Oostenrijk wil gaan, dan zijn er genoeg mogelijkheden voor een aangename reis voor een lekker weekje, of een paar dagen, in de Oostenrijkse besneeuwde bergen. Er gaan bijvoorbeeld verschillende nachttreinen om uitgerust met de trein op wintersport naar Oostenrijk te gaan. Dat scheelt weer een nacht doorrijden op de Duitse Autobahn, om vervolgens te vermoeid aan te komen om op de ski’s te kunnen staan. Maar ook een heleboel CO2 uitstoot.

Hoeveel CO2 kan ik hiermee besparen?

Als je met de duurzame pet op naar een reis op wintersport in Oostenrijk kijkt, dan is het heel snel duidelijk dat je kilo’s kan besparen zonder in te hoeven leveren op comfort. Een klein overzichtje met voorbeelden.

Bestemming Dichtsbijzijnde station Afstand (km) CO2 uitstoot per trein (kg) CO2 uitstoot per auto (kg) CO2 besparing t.o.v. zelfde reis met de auto
Zell am See Station Zell am See 958 1,92 114,96 -98,3%
Saalbach-Hinterglemm Station Zell am See 958 1,92 114,96 -98,3%
Lech Station Langen am Arlberg 867 1,73 104,04 -98,3%
Ischgl Station Landeck-Zems 870 1,74 104,40 -98,3%
Sölden Station Ötztal 866 1,73 103,92 -98,3%

Alles gerekend vanaf Utrecht Centraal

Wil je meer weten over de CO2 besparing en hoe we dit precies berekenen? Check dan onze pagina over CO2 besparingen per trein.

Welke mogelijkheden zijn er met de trein naar Oostenrijk?

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om gemakkelijk in Oostenrijk te komen zonder al teveel over te hoeven stappen. Met bijvoorbeeld een Nightjet naar Innsbruck of Wörgl ben je vaak maar één overstap verwijderd van je eindstation voor je wintersportbestemming. Sommige bestemmingen zoals Zell am See hebben dan hun eigen station, andere bestemmingen kun je dan nog gemakkelijk per bus of taxi bereiken.

We hebben even de mogelijkheden op een rijtje gezet, naar de meeste populaire skigebieden in Oostenrijk.

Met de trein op wintersport naar Zell am See

Je kan heel makkelijk met de trein naar Zell am See reizen, om te kunnen skiën in het skigebied Zell am See – Kaprun. Dit gebied is ook een heel mooi skigebied voor de beginnende skiër of voor ouders met kinderen, allemaal rond de Schmittenhöhe, met prachtig uitzicht op de Zellersee.

Om met de trein op wintersport naar Zell am See te gaan, kun je de Nightjet nemen naar Wörgl, om daar over te stappen naar Zell am See. Deze treinreis kost je dan ongeveer 14 uur, waarin je dus al wel heerlijk hebt kunnen slapen.

Meer informatie
Credits: © Google Maps
Saalbach-HinterglemmCredits: © Google Maps

Met de trein op wintersport naar Saalbach-Hinterglemm

Als je wil gaan skiën in Saalbach-Hinterglemm, om los te gaan in dit prachtige skigebied, dan zijn er ook mogelijkheden per trein. Dit beroemde skigebied hoeft daarbij geen verdere introductie.

Per trein reis je gemakkelijk hierheen. Het dichtstbijzijnde station is Zell am See, waar je in 14 uur kan komen met een enkele overstap vanaf de Nightjet in Wörgl.

Meer informatie

Met de trein op wintersport naar Lech

Als je net als de Koninklijke familie wil gaan skiën in Lech, dan hebben we helaas niet de mogelijkheid om de koninklijke trein te boeken. Het is natuurlijk wel een mooi skigebied waar de elite graag komt, door de goede restaurants en de uitstekende hotels. Neem wel een goed gevulde portemonnee mee naar Lech, want is het allemaal wel aan de prijs.

Je kan in elk geval slapen als een koning of koningin in de trein naar Lech, door de Nightjet te pakken naar Innsbruck, en daar naar Langen am Arlberg over te stappen. Vanaf Langen am Arlberg kun je het beste een taxi pakken, want helaas gaan er geen bussen of treinen verder naar Lech. In totaal ben je dan ongeveer 15 uur onderweg.

Meer informatie
Lech wintersportCredits: © Google Maps
IschglCredits: © Google Maps

Met de trein op wintersport naar Ischgl

Ook naar Ischgl zijn er mogelijkheden om per trein naar Ischgl te gaan. Dit populaire gebied voor snowboarders is een echte hotspot met uitgebreide apres-ski mogelijkheden. 

Als je per trein naar Ischgl wil reizen, dan kun je het beste een treinticket boeken naar Landeck-Zams. Je kunt daarkomen door de Nightjet te nemen vanaf Utrecht Centraal of Amsterdam Centraal, die je brengt naar Innsbrück. Daar stap je dan over op de trein naar Landeck-Zams om in ongeveer 15 uur op je bestemming aan te komen.

Meer informatie

Met de trein op wintersport naar Sölden

Je kan ook met de trein naar Sölden reizen, om te skiën of te snowboarden in dit skigebied, wat toch wel wat meer voor gevorderden is. Maar dan ben je wel in een heel erg mooi skigebied.

Per trein kun je in ongeveer 14 uur op het dichtsbijzijnde station Ötztal komen, als je bijvoorbeeld de Nightjet neemt in de avond vanuit Nederland naar Innsbruck. Daar stap je dan over naar station Ötztal
Ook al heeft Sölden geen eigen station, vanaf station Ötztal kun je de bus nemen naar het dal in waarin Sölden ligt. In totaal ben je dan 15 uur onderweg.

Meer informatie
SöldenCredits: © Google Maps

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om met de trein op wintersport naar Oostenrijk te kunnen gaan, met fijne nachttreinen om uitgeruster op de piste te staan dan je mede-Nederlanders die toch maar hebben gekozen voor de auto. Of je kan hiermee langer door in de après-ski, net wat je voorkeur heeft.

Bron afbeeldingen:

  • zell-am-see-winterview: © Google Maps
  • saalbach: © Google Maps
  • lech winter: © Google Maps
  • Ischgl-winter: © Google Maps
  • Solden: © Google Maps