Met de trein op wintersport

Met de trein op wintersport

Je hebt zin om een paar dagen of een weekje te gaan skiën, of juist te gaan snowboarden. Je hebt al een mooie plek geboekt om te verblijven. Maar hoe ga je er heen? Met de auto?  Maar dan heb je heel veel kansen om in de file te komen, omdat veel mensen op hetzelfde moment reizen en je ook de kans hebt om in flinke winterse omstandigheden te moeten rijden. Of ga je met het vliegtuig? Dan heb je natuurlijk een gigantische CO2 uitstoot en een heel gedoe om je ski’s mee te krijgen het vliegtuig in, of überhaupt voldoende bagage mee te kunnen nemen. Met de trein op wintersport is voor jou dan misschien wel het beste alternatief.

Met de nachttrein op wintersport

Wist je dat je naar de meeste wintersportgebieden tegenwoordig ook met de nachttrein er kan komen? Je stapt dan op Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal in de avond op de trein om de volgende ochtend op je wintersportbestemming uitgerust uit te stappen. Je kan tijdens je reis rustig laven aan de omgeving, of gewoon al een voorproefje nemen op de après-ski die je ongetwijfeld gaat bezoeken tijdens je wintersportvakantie. Alleen nog even inchecken in je hotel en omkleden, zorgen dat je je skipas hebt, om vervolgens met je ski’s de lift in te gaan. Klinkt dat niet als een aangename reis?

Op de pagina’s hieronder hebben we dit allemaal per land uitgewerkt wat de mogelijkheden zijn per trein naar de meest populaire skigebieden van dit land. Je zult je verbazen over de fijne alternatieven die er zijn om met de trein op wintersport te gaan.