Directe trein van Riga naar Vilnius vanaf December

Riga

De Litouwse treinmaatschappij verwacht deze december een directe treindienst te lanceren van Vilnius naar Riga en vice versa. Hiermee kun je dus ook als Nederlander een stukje makkelijker met de trein naar Riga. Voorheen moest je hiervoor tussentijds overstappen in Daugavpils.

Om dit mogelijk te maken is recentelijk een gebruikersovereenkomst getekend met de Letse versie van Prorail. Letse machinisten worden op dit moment geworven.

De treindienst zal rijden van Vilnius naar Riga via Kaisiadorys, Siauliai, Joniskis en Jelgava, en weer vice versa, en is gepland te gaan starten met rijden op 27 december.

De Litouwse minister Loreta Maskialioviene, van Transport en Communicatie, zei hierover dat dit het concrete resultaat was van een overeenkomst tussen de drie Baltische staten eerder dit jaar om meer samen te werken. ‘We hopen dat we in de toekomst ook een directe treindienst naar Tallinn (Estland) kunnen aanbieden, om sneller en comfortabeler tussen de Baltische staten te kunnen reizen,’ aldus Maskialioviene.

Bron: Railwaygazette.com

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *